Alle Roparunners die starten vanaf vliegveld Twenthe komen door Barendrecht. Daarin is Barendrecht uniek. Het is de laatste doorkomstgemeente op de route vóór de finish op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparunners verdienen een warm welkom, voordat ze aan hun laatste kilometers beginnen. Wilt u met ons meedenken over leuke nieuwe activiteiten of sponsoring? En zo uw steentje bijdragen aan de organisatie van de Doorkomst? Dan komen we graag met u in contact! Meld u aan via organisatie@doorkomstbarendrecht.nl

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer naar Rotterdam, waarmee geld opgehaald wordt voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat gemiddeld uit 25 personen. Naast de sportieve inspanning, moeten de teams ook geld ophalen voor het goede doel door het organiseren van allerlei acties. De afgelopen 30 edities van de Roparun is zo al meer dan 90 miljoen euro opgehaald. Het Barendrechtse Hospice de Reiziger ontving in 2016 € 310.000 voor de inrichting van de gastenkamers.

Menu