Ieder jaar lopen en fietsen alle Roparunners uit Hamburg én Parijs door Barendrecht. Daarin is Barendrecht uniek. Het is tevens de laatste doorkomstgemeente op de route vóór de finish op de Binnenrotte in Rotterdam. De Roparunners verdienen een warm welkom, voordat ze aan hun laatste kilometers beginnen. Wilt u met ons meedenken over leuke nieuwe activiteiten of sponsoring? En zo uw steentje bijdragen aan de organisatie van de Doorkomst? Dan komen we graag met u in contact! Meld u aan via organisatie@doorkomstbarendrecht.nl.

Feest
De teams starten in 2019 op zaterdag 8 juni in Hamburg en Parijs en ontmoeten elkaar maandag 10 juni bij de kruising Boezemweg/Stationsweg. De Doorkomst in Barendrecht is een feest voor de deelnemende teams. Maar natuurlijk ook voor de supporters die de sporters aan komen moedigen en de bezoekers die gewoon voor de gezelligheid komen.

Estafetteloop van 500 kilometer
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarmee geld opgehaald wordt voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Een Roparunteam bestaat gemiddeld uit 25 personen. Naast de sportieve inspanning, moeten de teams ook geld ophalen voor het goede doel door het organiseren van allerlei acties. De afgelopen 25 edities van de Roparun is zo al meer dan 73 miljoen euro opgehaald. Het Barendrechtse Hospice de Reiziger ontving in 2016 € 310.000 voor de inrichting van de gastenkamers.